FAQ Topclamp 

Neem contact met ons op via +31 (0)10 – 292 97 61
of vul ons contactformulier in ​

Veel gestelde vragen van Topclamp kunt u hier bekijken.
Staat jou vraag er niet tussen? Neem gerust contact op en bel één van onze medewerkers​: +31 (0)10 2929761

 

 

Waar is Topclamp verkrijgbaar?

Via onze Topclamp website kunt vrijblijvend een offerte aanvragen, waarna onze collega’s u zullen helpen met een technische tekening van uw idee en het kiezen van de juiste Topclamp producten.
Bij de Metaalwinkel in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam liggen koppelingen en buizen op voorraad. U kunt bij deze filialen de koppelingen en buizen bekijken en indien gewenst direct mee nemen.
 

Kan ik als particulier ook bij Topclamp bestellen?

Jazeker, u bent ook van harte welkom in één van onze Metaalwinkel filialen in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam waar Topclamp verkrijgbaar is.
 

Accepteert Topclamp ieder soort bouwtekeningen?

Heeft u een bouwtekening voor ons? Wij accepteren ieder soort bouwtekenening. Voorzie u tekening van maatvoeringen zodat onze ingenieurs dit juist kunnen uitlezen.
 

In welke maten zijn de Topclamp producten verkrijgbaar?

Topclamp Original
- De koppelingen zijn in 3 buismaten verkrijgbaar: 29,8 mm, 38,4 mm, en 47,1 mm.
- De wanddikte van de 38,4 mm en 47,1 mm koppeling is 4 mm.
- De wanddikte van de 29,8 mm koppelingen is 3mm.
Topclamp Original is ook in grotere maten verkrijgbaar. Neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie.
Topclamp Wood
- De koppelingen zijn verkrijgbaar in de buismaten: 60 mm, 70 mm, 80 mm, en 100 mm.
- De wanddikte van de 80 en 100 mm tuinpaalkoppelingen is 5 mm.
- De wanddikte van de 60 en 70 mm tuinpaalkoppelingen is 4 mm.
 

Van welk materiaal zijn de Topclamp koppelingen gemaakt?

De Topclamp Koppelingen en profielen zijn gemaakt van aluminium 6063T66.
Aluminium 6063T66 is een relatief licht, maar sterk materiaal. Het materiaal is weersbestendig en kan goed gelast worden.
Specificaties aluminium 6063T66:6 = 6000 serie, een legering met als hoofdlegeringselementen magnesium en silicium.0 = De oorspronkelijke legering waarbij geen wijzigingen zijn aangebracht.63 = De geregistreerde legering, het bevat de volgende legeringselementen: 0.2% - 0.6% Si | 0.35% Fe | 0.1% Cu | 0.1% Mn | 0.45% - 0.9% Mg | 0.1% Cr | 0.15% Zn
 

Hoe kan ik de buislengtes berekenen?

Bij een “doorlopende” constructie dient u de betreffende koppelingsmaat van de totale lengte af te trekken.
Bij een “verspringende” constructie dient u er rekening mee te houden dat de buis voor een deel in de koppeling verdwijnt. Hieronder is een voorbeeld terug te vinden:
Bij een koppeling van 29.8 mm = 18 mm
Bij een koppeling van 38,4 mm = 25 mm
Bij een koppeling van 47,1 mm = 35 mm
 

Bij welke lengtes gaan de buizen doorzakken?

Hieronder een overzicht van het doorzakgewicht van de aluminium buizen. Hoe langer de constructie, hoe sneller de buizen doorzakken. Bij dunwandige buizen zakt de buis minder snel door, doordat het gewicht van de buis lager is.

Door tolerantieverschil kunnen de werkelijke waardes verschillen.
 

Hoe werkt het bestelproces?

Op basis van de offerte aanvraag gaan onze medewerkers aan de slag. Na het akkoord van u op de technische tekening en offerte sturen wij de factuur op die u kunt voldoen. Vervolgens gaat het productieproces van start.
 

Wat moet ik weten voordat ik een Topclamp bestelling aanvraag?

Bij het aanvragen van een Topclamp bestelling is het belangrijk om te weten of u de aluminium buizen in of tegen de koppeling geplaatst wilt hebben. Bij het plaatsen tegen de koppeling heeft u naast de buizen en koppelingen ook de Topclamp verbinder nodig voor de constructie.
U kunt ervoor kiezen om extra lange buizen te nemen of op maat gemaakte buizen te bestellen. Bij de op maat gemaakte buizen brengen wij €1 euro extra per zaagsnede in rekening.
Er zijn diversen maatwerkoplossingen mogelijk, waaronder oppervlaktebehandelingen. De kosten hiervan verschillen per aanvraag. Voor inzicht in deze kosten kunt u contact opnemen met Topclamp via development@topclamp.com of bel direct met één van onze medewerkers via 010 - 292 97 61.
 

Binnen welk tijdsbestek kan ik een offerte tegemoetzien?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag een offerte op te maken en te versturen. Dit is echter afhankelijk van de complexiteit van de opdracht.
 

Wat is de gemiddelde levertijd van een offerte?

De levertijd is afhankelijk van de grootte van de opdracht. Onderstaande tijden zijn indicaties en niet bindend. Heeft u een enkel stuk van het product nodig, dan kan dit binnen enkele werkdagen gerealiseerd worden. Spoedopdrachten zijn mogelijk, neem hiervoor direct contact op met één van onze medewerkers via 010 – 292 97 61.
Voor niet gecoate producten: ca. 5 werkdagen.
Voor gecoate producten: ca. 10 werkdagen.
 

Wordt er korting gegeven bij een grote afname?

Er wordt voor u een op maat gemaakte offerte opgesteld, waarbij het mogelijk is dat de kostprijs per stuk kan afwijken van de kostprijs per stuk op de website. Bent u benieuwd of u korting kunt ontvangen? Neem contact op met één van onze medewerkers dan wij kijken naar de mogelijkheden.
 

Wat zijn de betaalgegevens van Topclamp?

Het totaalbedrag van de factuur kunt u overmaken naar:Rotterdam: NL94 RABO 0355310236 ten name van Topclamp Rotterdam onder vermelding van het referentienummer.
 

Worden de bouwsystemen inclusief montagemateriaal aangeleverd?

Topclamp Original wordt inclusief montagemateriaal aangeleverd. Alleen het bouwsysteem Topclamp Wood wordt zonder montagemateriaal (schroeven) aangeleverd.

Topclamp NL
Topclamp Aluminium profile joint system
Aluminium Buiskoppelingen - Topclamp