Duurzaamheid

Topclamp kent geen grenzen wat betreft het realiseren van uw ideeën tot daadwerkelijke projecten. Zoals in ons portfolio te zien is, kunnen met Topclamp de meest uiteenlopende creaties worden gemaakt. In dit blog zal het onderwerp “duurzaamheid” behandeld worden.

Topclamp wordt gemaakt met aluminium buiskoppelingen. Zo worden aluminium buizen (Topclamp Original) of houten palen (Topclamp Wood) met elkaar verbonden. Op deze manier kunnen veel verschillende variaties gemaakt worden.

Aluminium

Aluminium wordt steeds meer gezien als een duurzamere oplossing ten opzichte van andere materialen. Aluminium gaat tientallen jaren mee en is onderhoudsarm. Ook kan het gerecycled worden zonder kwaliteitsafname, voor het recyclen is 95 procent minder energie nodig dan voor de primaire productie. Dit wordt dan ook erg vaak gedaan, 75 procent van het aluminium dat ooit geproduceerd is, is nu nog in gebruik. Het product heeft een wieg tot wieg levenscyclus; dit betekent dat het product weer grondstof is voor een nieuw product.

Poedercoaten

Topclamp kan in ieder gewenste RAL-kleur gepoedercoat worden. Dit geeft uw ontwerp niet alleen een unieke uitstraling, het biedt ook nog een sterke beschermlaag voor het aluminium. Het aluminium is op deze manier beschermd tegen weersomstandigheden, zout of andere chemische stoffen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken van omstandigheden van buitenaf. Met deze beschermlaag verlengt u de levensduur van het aluminium. Een ander voordeel van poedercoaten ten opzichte van andere methodes is dat het duurzamer is.  Bij dit proces worden geen chemicaliën gebruikt en daarom is dit proces milieuvriendelijker.

Hoe werkt het poedercoaten?

Het voorbehandelde aluminium wordt elektrisch geaard. Het spuitpistool waarmee de poedercoat wordt aangebracht, zorgt ervoor dat het poeder negatief geladen is. Hierdoor wordt het poeder door het aluminium aangetrokken en blijft het eraan vast zitten. Na dit proces gaat het product in de oven. Op deze manier ontstaat er een harde laag op het aluminium. Het aluminium heeft nu een langere levensduur, is slag- en slijtvast en heeft uw gewenste design! Topclamp kan uw materialen gepoedercoat leveren binnen 5 tot 10 dagen.

 

Nu kunt u aan de slag met het in elkaar zetten van uw project. Met Topclamp kan u de buizen of palen zeer makkelijk monteren en demonteren, het is dan ook uitermate geschikt voor doe-het-zelvers. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om het door onze specialisten in elkaar te laten zetten. 

Topclamp NL
Topclamp Aluminium profile joint system
Aluminium Buiskoppelingen - Topclamp